Medio april 2019 gaan onze kippen weer weg. De stal komt dan leeg en wij willen daarvan gebruik maken om ons dak te vernieuwen. De asbest golfplaten gaan eraf en er komen asbestvrije golfplaten weer op. Dit geeft ons tegelijk de mogelijkheid om ons bedrijf duurzamer te maken door middel van het plaatsten van zonnepanelen. Hiermee kunnen wij volledig voorzien in onze eigen stroomvoorziening. Wij verbruiken jaarlijks ongeveer 40.000 Kilo Watt uur. Dit komt overeen met 160 zonnepanelen. Een zonnepaneel kost      € 250,=. Totaal hebben we dus € 40.000,= nodig voor de complete installatie.

Wij willen u, als gewaardeerde klant, de kans geven om te investeren in het duurzamer maken van ons bedrijf, waarbij u tegelijk een mooi rendement kunt realiseren: U financiert een of meerdere zonnepanelen en ontvangt daarvoor van ons waardebonnen die u weer kunt verzilveren voor producten uit onze winkel.

Bijvoorbeeld: U financiert 1 zonnepaneel a € 250,= en u ontvangt van ons 12 waardebonnen a € 25,=. U krijgt dus 12 x € 25,= is totaal € 300,= weer terug. Een  rendement van 5% over 6 jaar! U kunt elk jaar 2 waardebonnen verzilveren in onze winkel.

Om u op de hoogte te houden van het rendement van de zonnepanelen komt er in de skybox een scherm te hangen waarop dagelijks het stroomverbruik en de stroomopbrengst van de zonnepanelen is te zien.

Doet u ook mee??

 

BOERzoektBUUR is ontwikkeld door Stichting COCRATOS. De stichting doet een ‘health check’ bij de boer die aangeeft mee te willen doen aan BOERzoektBUUR. Zo kan de stichting een inschatting maken of het bedrijf bij aanvang gezond in de benen zit en of de boer ook echt gemotiveerd is voor het project en voor ontmoeting met zijn buren/klanten. COCRATOS heeft in het verleden veel meer vernieuwende duurzaamheidsconcepten ontwikkeld en geïmplementeerd. Voor meer info: zie www.cocratos.nl