de kracht achter het bedrijf

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

een stukje geschiedenis…

In 2002 hebben we de kooi inrichting van de kippenschuur vervangen door een scharrelinrichting, waarbij de kippen los in de stal kunnen lopen. In oktober van dat jaar zijn onze eerste kippen in de stal gekomen. In de zomer van 2011 hebben we ons bedrijf overgeschakeld naar biologisch: De kippen lopen nu buiten en worden gehouden volgens biologische regels.

Vanaf Pasen 2003 zijn we begonnen met huisverkoop van onze eieren. Hiervoor hebben we een blokhut neergezet waar elke dag verse scharreleieren verkrijgbaar zijn. Omdat we veel positieve reacties kregen en vraag naar andere kipproducten zijn we vanaf september 2005 begonnen met onze plattelandswinkel. Vanuit deze winkel verkopen we naast onze eigen eieren en vlees, producten die geleverd worden door boeren uit de streek. Samen met deze collega’s hebben we een samenwerkingsverband onder de naam Plattelandswinkels Groningen (zie ook www.plattelandswinkels.com). Het assortiment is vanaf het begin steeds verder uitgebreid mede door de vraag van onze groeiende klantenkring. Voor een compleet overzicht van ons assortiment klikt u op ‘winkel’.

onze legkippen

Onze kippen zijn biologische scharrelkippen. Dit wil zeggen dat zij in de stal vrij en ongehinderd hun gang kunnen gaan: Eten, drinken, een stofbad nemen, een ei leggen en op stok gaan maar, ook naar buiten kunnen.

Onze stal is ingericht met een traditionele inrichting. Dit wil zeggen dat in het midden van de stal de legnesten zijn met aan weerzijden de beun en vervolgens de scharrelruimte. Het legnest is een rustige donkere plek waar de kippen in alle rust hun ei kunnen leggen. Op de beun is voer en water beschikbaar. Het biologisch voer wordt ca 5 keer per dag ververst. Het water is de hele dag beschikbaar. Aan het eind van de dag gaan de kippen naar binnen en op stok om te genieten van hun welverdiende rust.

.