de kracht achter het bedrijf

een stukje geschiedenis

In 2002 hebben we de kooi-inrichting van de kippenschuur vervangen door een scharrelinrichting, waarbij de kippen los in de stal kunnen lopen. In oktober van dat jaar zijn onze eerste kippen in de stal gekomen. In de zomer van 2011 hebben we ons bedrijf overgeschakeld naar biologisch: De kippen lopen nu buiten en worden gehouden volgens biologische regels.

Vanaf Pasen 2003 zijn we begonnen met huisverkoop van onze eieren. Hiervoor hebben we een blokhut neergezet waar elke dag verse scharreleieren verkrijgbaar zijn. Omdat we veel positieve reacties kregen en vraag naar andere kipproducten, zijn we vanaf september 2005 begonnen met onze plattelandswinkel. Vanuit deze winkel verkopen we naast onze eigen eieren en vlees, producten die geleverd worden door boeren uit de streek. Samen met deze collega’s hebben we een samenwerkingsverband onder de naam plattelandswinkels Groningen. Het assortiment is vanaf het begin steeds verder uitgebreid mede door de vraag van onze groeiende klantenkring. Voor een compleet overzicht van ons assortiment klikt u op ‘winkel’.

 

onze legkippen

Onze kippen zijn biologische scharrelkippen. Dit wil zeggen dat zij in de stal vrij en ongehinderd hun gang kunnen gaan: eten, drinken, een stofbad nemen, een ei leggen en op stok gaan, maar ook naar buiten kunnen.

Onze stal is ingericht met een volière inrichting. Dit wil zeggen dat de kippen zich vrij kunnen bewegen op 2 verschillende leefniveaus, waar voer en water wordt aangeboden. Ook het legnest bevindt zich hier: Het legnest is een rustige donkere plek waar de kippen in alle rust hun ei kunnen leggen. Het biologisch voer wordt ca. 5 keer per dag ververst. het water is de hele dag beschikbaar. Aan het eind van de dag gaan de kippen naar binnen en op stok om te genieten van hun welverdiende rust.

 

passie in beeld